fbpx
SEO

Site İçi SEO (On Page SEO) Teknikleri

Seo’nun temelinde websitenizin içyapısını düzeltmek yatar. Baştan sağlam tutulan temeller üzerine kurulan her yapı emin olun ki daha sağlam olacaktır. Site içi SEO (Onpage Seo) yu baştan düzgün ve doğru oluşturursanız arama motorlarında üst sıralarda yer almak bir hayal gibi görünmeyecektir. Site dışı Seo’ya site içinde temel çalışmalar yapıldıktan sonra başlanmalıdır.

Site içi Seo tekniklerini sizler için başlıklar altında topladık.

1.Title ve description kullanımı

Title ve descriptionların düzgün kullanımı tabiri aslında klişeleşmiştir artık. Ama hala yapmayanlar için gözönünde bulundurulması gereken bir kriterdir. Çünkü sitenizde her sayfada ilgili title ve description alanlarının düzenlenmesi arama motorlarında üst sıralarda yer almanızda en önemli kriterlerden biridir diyebiliriz. Title için 50-60, description için 150-160 karakter uygun olarak görülmektedir.

2. Website açılış hızının uygunluğu için çalışmalar

Websitenizde sıkıştırılmamış js ve css dosyaları website açılış hızını olumsuz etkileyebilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için bu tür dosyaları sıkıştırmalı, ziyaretçilerinizin siteden kaçmaması için optimize ayarlarının yapılması gerekmektedir.

Site hızınızı PageSpeed Insights’tan kontrol edebilirsiniz.

3. Kaliteli ve özgün içerik kullanımı

Websitenizde kullandığınız içeriklerin kaliteli ve özgün olmasına dikkat ediniz. Bilgi verici, başlıkla alakalı, akıcı bir şekilde vereceğiniz bilgiler ziyaretçilerin de sayfanızda uzun vakit geçirmesini sağlar. Bu sayede Elbette alıntılarınız vs olabilir ama bunu kaynak olarak belirtirseniz ve yazınızın tümü bu alıntılardan oluşmazsa doğru yoldasınız demektir. Özgün içeriği arama motorları her zaman sever. Siz de içeriklerinizin kopya içerik olup olmadığını aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz. https://smallseotools.com/plagiarism-checker/

4. Websitesinde “Anahtar Kelime” uygunluğu

Hizmetinizle veya ürünlerinizle ilgili belirlediğiniz anahtar kelimelere uygun olarak websitenizde yer vermelisiniz. Çok fazla geçirirseniz bu durum olumsuz olabilir. Çünkü Google bunu yapay olarak algılayabilir.

5. Fotoğraf ve video alt etiketleri

Kullandığınız multimedyalara alt etiketi eklemek de bir site içi seo kriteridir. Bunun sebebi sitenizde kullandığınız alt etiketsiz fotoğraf ve videoların anonim gibi görünmesidir. Yani bir fotoğraf koyuyorsunuz tamam bunun ne ile ilgili olduğunu siz biliyorsunuz. Peki Google? Google’ın multimedyanızın ne ile ilgili olduğunu algılayabilmesi için alt etiketi şarttır!

6. Seo dostu URL yapısı

Karmaşık URL yapıları hiçbir zaman sevilmez. Hem ziyaretçiler açısından kötü görünür hem de Seo açısından uygun değildir. Aşağıda bunların örnekleri verilmiştir:

Seo dostu URL örneği:

https://www.wiwico.com/seo-calismasi

Karmaşık URL yapısı örneği:

https://www.wiwico.com/1235454-sdhjs%67kjhj-seo-calismasi

7. Websitenizin mobil uyumlu olması

Olmazsa olmaz site içi seo kriterlerinden biri de tabi ki websitenizin mobil uyumlu olmasıdır. Ki zaten artık eski websiteleri haricinde çoğu yeni websitesi mobil uyumludur.

8. Kırık link kontrolleri

Kırık linkten kastımız ulaşılamayan site içi ve site dışı linklerdir. Bunları ortadan kaldırmalı, gereksiz ve bozuk bağlantıları tespit etmelisiniz. Websitenizdeki bozuk linkleri aşağıdaki bağlantıdan kontrol edebilirsiniz.

http://validator.w3.org/

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu