fbpx
SEO

2019 Seo Trendleri

Google yaptığı güncellemelerle SEO çalışmalarında yeni eğilimlere gidilmesini sağlıyor. Önceden SEO için önemli olan bazı maddeler için 2019’da artık önemini yitirdi veya etkisi azaldı diyebiliriz. Zaten neredeyse 2018 yaz dönemi haziran-temmuz aylarından beri sıralamalarda büyük değişiklikler yaşandı. Bazı anahtar kelimeleriyle ilk sıralarda yer alan web siteleri büyük ölçüde sıralama kaybı yaşadı.

Yeni seo trendlerini yani 2019 Seo Trendlerini de bu sıralama kaybına neden olan maddelerle inceleyebiliriz.

1. Mobil ve Masaüstü Hız Faktörü

Google’ın yaptığı son güncellemelerle website hız faktörü büyük ölçüde önemli oldu. Birçok web sitesi yavaş açılan veya çok hızlı açılmayan özellikte olması sebebiyle Google’da sıralama kaybı yaşadı. Mobil hız faktörü bunda en etken özellik çünkü günümüzde kullanıcıların çoğu mobil üzerinden web sitelerini ziyaret etmektedir. Eğer siz de web sitenizin mobil ve masaüstü hızını merak ediyorsanız Google tarafından geliştirilen bir sayfa hızı ölçme konusunda ayrıntılı analiz veren Pagespeed Insights sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

2. İçerik Kalitesi

Web sitenizde yer alan içerikler ne kadar kaliteli hiç düşündünüz mü? Okuyucuyu ne kadar etkileyebiliyorsunuz yazdıklarınızla? Ya da sadece okuyucuyu etkilemek adına mı yazıyorsunuz? İçerik kalitesi; sizlerin okuyucuya vermek istediğiniz mesajı, bilgi vermek istediğiniz konuyu doğru ve akıcı bir şekilde anlattığınız sürece okuyucuya yansıyacaktır. Yalnızca SEO çalışması için üretilen içerikler anahtar kelime geçirme kaygısı taşıyabildiği için içerik kalitesi bununla orantılı olarak düşebilmektedir. Bu durum da bir sonraki maddede yer alan kullanıcıların sayfada kalma sürelerini tabi ki etkileyecektir.

3. Ziyaretçilerin Sayfada Kalma Süresi

Bir web siteniz var içerikler paylaşıyorsunuz. Sayfanızı ziyaret eden kullanıcılar paylaştığınız bu içeriklerle yeterince sayfanızda vakit geçiyor mu? Eğer geçirmiyorsa neden diye düşündünüz mü? Aslında bunun cevabı hemen hemen şöyle ki anahtar kelime geçirme kaygısıyla yazılan ve bazen anahtar kelimeyi geçirmeliyim diye yazılıp çöpe dönen yazılar, çoook uzun yazılıp okuyucuyu sıkan yine okuyucunun beğenisini alamayan yazılar vs sitenizde varsa sitenizde geçirilen süre çok da uzun olmaz. Kullanıcıların sayfada kalma hızını artıracak en önemli kriter kaliteli içerik olması ve bilgi&alaka düzeyinin iyi olmasıdır.

4. Kullanıcı Etkileşimi

Kullanıcı etkileşimi, içeriklerinizi, web sitenizi daha fazla kişiye duyurabilmektir. Bunu da sağlamanın pek çok yolu vardır. Web sitenizde yazılar altına yorum kısmını açarsanız güzel bir etkileşim sağlayabilirsiniz. Sosyal medya paylaşımlarını açarsanız insanların yazılarınızı kendi arkadaşlarıyla paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Çeşitli blog sitelerinde yazılarınızın ana konusundan bahsederek dikkat çekebilir, web sitenizde yazınızın bulunduğu esas linke yönlendirme yaparak etkileşimi artırabilirsiniz. Kullanıcı etkileşimi arttıkça web sitenizin ziyaret oranı, sayfada kalış süresi vs de artacağı için SEO açısından da faydalı olacaktır. Zaten yıllardır önemli bir konu olan kullanıcı etkileşimi 2019 SEO trendleri arasında önemli bir yere sahiptir.

5. Web Sitesinde Rakiplerden Farklı Olma

SEO çalışmalarında başarılı olmak için artık rakiplerden açık ara farkla üstün olmak gerekiyor. Örneğin içeriklerde yalnızca yazı paylaşmak yeterli gelmiyor. Özellikle video veya fotoğraf eklemek 2019 SEO trendlerinde baş sıralarda. Rakipleriniz bir fotoğraf paylaşıyorsa yazısında belki siz bunu ikiye çıkararak bile bir adım önde olabilirsiniz.

6. Featured Snippets Özelliği

2019’da aktif kullanılması gereken en önemli özelliklerden biri de Featured Snippets özelliğidir. Yani Google’da aradığınız sonuçların en üst sırada bir açıklama şeklinde görünmesidir. Bu açıklama bir kutu içinde yer alır. Dolayısıyla bu sorguyla direkt sayfanıza yönlenme alabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu